Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Almanya'da

Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Almanya'da

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi öğretmenleri, Erasmus+ çalışması kapsamında Almanya'ya gitti.

12.12.2021 619

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi Almanya'da..

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi öğretmenleri, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Almanya'ya giderek üçüncü hareketliliği gerçekleştirdi ve  çeşitli etkinliklere katıldı.

Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi'nin 2019-2022 Eğitim-Öğretim döneminde kabul edilmiş iki adet ERASMUS+ Projesi bulunmaktadır. 2020'de Covid_19 nedeniyle dünyada pandemi ilan edilmesiyle birlikte hareketliliklere bir sure ara verilmiş ve projeler 2022'ye kadar uzatılmıştı.

 12-12-202112-12-202112-12-202112-12-202112-12-202112-12-202112-12-2021

Almanya, İtalya, Romanya, Estonya ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden birer okulun da ortak olduğu proje, ülkelerin kültür alışverişine dayalı ''Multiculturality-Diversity, Integration, Equal Opportunities for Everyone'' isimli proje kapsamında, belli aralıklarla ortak ülkelerde çeşitli faaliyetler yapmaktadır.

28 Kasım-4 Aralık 2021 tarihleri arasında ev sahibi Almanya Fürstenfeldbruck'da gerçekleştirilen etkinliklere katılan Erasmus+ proje ekibi, tüm misafir ülke ortaklarından 15 öğretmen,  ev sahibi ülkeden 20 öğrenci ve çok sayıda öğretmenlerle toplamda 50 kişiden oluştu. Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi'nden projeye 3 öğretmen katıldı. Covid-19 nedeniyle personel hareketliliği şeklinde gerçekleştirildi.

Projenin koordinatörü İngilizce Öğretmeni  Hatice ÇAĞLAR; proje konusunun çok kültürlülük, farklılıklar içinde birlik, herkes için eşit imkanlar sağlamak olduğunu;  projenin amacının farklı ülke öğrencilerinin kültür alışverişinde bulunmaları, gençlerin gözünden Avrupa'daki kültürlerin çeşitliliğini tanımak, birbirini tanımak, anlamak, birleştirmek, farklılıkları ve ortak yönlerini birbirleriyle paylaşmak olduğunu belirtti ve personel hareketliliği kapsamında; ''Farklılıklar İçinde Birlik'', ''Ülkelerimizde Göçmenlik, Okullarımızda Göçmen Öğrencilerin Entegrasyonu, ''Okullarımızda özel ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimi' ve ''Çok kültürlülük'' konularında İngilizce dilinde sunumlar yaptıklarını, Almanya göçmenlik bürosu yetkilisi ile diğer ülke temsilcileri ile birlikte tele konferanslara katıldıklarını belirtti. Ayrıca, Alman öğrencilerin hazırlayıp sundukları çeşitli etkinlik ve doğaçlama tiyatro faaliyetlerine katıldıklarını, ev sahibi okulun hazırladığı atölye çalışmalarına katıldıklarını, bir hafta boyunca yoğun çalıştıklarını ve verimli bir proje hareketliliği geçirdiklerini belirtti.

Proje koordinatörü  Hatice ÇAĞLAR,  Viscardi Gymnasium Lisesi'nde derslere de katılım sağlayarak Almanya eğitim sistemi hakkı bilgi edindiklerini ve kendi eğitim sistemleri ile karşılaştırma imkanı bulduklarını belirterek; ''Öğretmen arkadaşlarımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.'' diye ekledi.

Hatice Çağlar, program kapsamında, projenin amacına uygun olarak Almanya'nın Münih , Augsburg ve Fürstenfeldbruck şehirlerinde tarihi ve kültürel yerlere ziyaretlerde bulunduklarını; tarihi üniversite, belediye meclisi, antik tiyatro  ve müzelerde incelemeler yaptıklarını, bölgenin folklorik özelliklerini tanıma imkanı bulduklarını söyledi ve ayrıca ev sahibi Viscardi Gymnasium lisesinin bulunduğu Fürstenfeldbruck Belediye'sine ekip olarak ziyarette bulunduklarını, belediye başkanının Erasmus+ ekibini makamında ağırladığını, şehir hakkında bilgilendirici sunum yaptığını ve belediyeden memnun ayrıldıklarını ve ev sahibi Almanya'nın misafirperverliğinden memnun kaldıklarını ekledi.

Son olarak proje koordinatörü H. ÇAĞLAR,  projenin bir sonraki hareketliliğinin Şubat ayı içinde Makedonya'ya ve Nisan ayı içinde Estonya'ya gerçekleştirileceğini, Haziran ayında da ev sahibi olarak proje ekibini ağırlayacaklarını ilave etti.