Erasmus+ Londra

Erasmus+ Londra

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi

Londra'da

24.01.2020 1025

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında İngiltere´nin başkenti Londra'ya giderek çeşitli etkinliklere katıldı. 

     Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi´nin 2019-2020 Eğlitim-Öğretim döneminde kabul edilmiş iki adet ERASMUS+ projesi bulunmaktadır.

      Almanya, İtalya,  İspanya ve Türkiye´nin ortak olduğu ``Geçmişte, günümüzde ve gelecekte göçmenlik`` (MIGRATION-Past, Present and Future)  isimli projemizin koordinatörlüğünü İngiltere´nin başkenti Londra´daki Bow School yürütmektedir ve proje kapsamında, belli aralıklarla ortak ülkelerden İtalya ve İspanya´da da hareketlilik faaliyetleri gerçekleştirilecektir. 

 

24-01-202024-01-202024-01-202024-01-202024-01-202024-01-202024-01-2020

     11-18 Ocak 2020 tarihleri arasında ev sahibi Londra'daki Bow School´da gerçekleştirilen etkinliklere katılan ERASMUS+ çalışma ekibi, Türkiye'den 5, Almanya'dan 5, İtalya´dan 7,  İspanya´dan 7 ve ev sahibinden 21 olmak üzere, toplamda 45 kişiden oluştu.

       Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi'nden projeye katılan 5 kişilik ekipte, İngilizce öğretmeni Hatice Çağlar ve Edebiyat öğretmeni Bora Kır ile birlikte 3 öğrenci yer aldı.

       Projenin koordinatörü İngilizce Öğretmeni Hatice Çağlar; projenin temel amacının farklı ülke öğrencilerinin kültür alışverişinde bulunmaları, gençlerin gözünden Avrupa'daki kültürlerin çeşitliliğini tanımak, birbirini tanımak, anlamak, farklılıkları ve ortak yönlerini birbirleriyle paylaşmak olduğunu belirtti ve öğrencilerin ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. Ayrıca, ev sahibi okulda sunum, konferans, panel, atölye çalışmaları vb. gibi faaliyetlere katıldıklarını, prjoje kapsamında okulun düzenlediği müzelere ve  projenin konusuyla ilgili olarak göçmen kültürün yoğunlaştığı mahalle ve semtlere ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.

        Hatice Çağlar şunları söyledi: " 5 farklı ülkeden katılım sağlayan ülke öğrencileriyle İngilizce pratik yapma imkanı buldukları gibi, birbirlerine de kendi dillerinden birçok kelime ve cümle öğretmişler; yabancı dil alanında oldukça verimli bir dil alışverişinde bulunmuşlardır. Öğrencilerimizin kendi yaşıtları olan Avrupalı gençlerle iletişim kurmaları, Avrupadaki farklı ülkelerin kültürlerini tanımaları, kendi kültürlerini onlara anlatmaları, bunun için bir yabancı dili konuşma gerekliliğini anlamaları, onların kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.''

 

       Proje koordinatörü Hatice Çağlar, projenin 2. hareketliliğinin 22-28 Mart 2020 tarihleri arasında İtalya'da, 3. hareketliliğinin haziran ayı içerisinde spanya´da  gerçekleştirileceğini kaydetti.